SantPau Bodega-mediterranea

Sant Pau – Dos de Maig

L’hospital modernista

Fins fa ben poc, aquesta parada duia el nom d’Hospital de Sant Pau perquè donava accés a aquest històric hospital. Aquest monumental conjunt arquitectònic es va començar a construir als terrenys de l’antic mas de Lligalbé l’any 1902. El projecte es va encarregar a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, el qual va comptar amb la col·laboració del seu fill, Pere Domènech i Roure, que en morir el seu pare el 1923 va assumir la direcció de l’obra.
El segon terme, Dos de Maig, es refereix a l’aixecament del dos de maig de 1808, una revolta popular contra les tropes napoleòniques que va explotar als carrers de Madrid i que més tard es va estendre per tot el país, i va acabar desencadenant la Guerra de la Independència.

{besps}l5HospitaldeSantPau{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

SantPau Bodega-mediterraneaLA BODEGA MEDITERRÀNEA
carrer de Lepant, 344
Tel. 934 365 021
www.labodegamediterranea.eu
Tapes, vins i caves en una petita i tranquil celler d’ambient selecte.


SantPau SeoulCoreaSEOUL RESTAURANT COREÀ
avinguda de Gaudí, 70
Tel. 934 502 617
Un dels millors restaurants de menjar coreà de Barcelona. Una oportunitat única per provar l’arròs bibimpa, amb carn picada, verdures i un ou fregit, servit en un bol de marbre ben calentonet.


SantPau AestelaGalegaRestaurant A ESTELA GALEGA
carrer de Rosalia de Castro, 26-28
Tel. 934 355 080
Restaurant gallec per menjar marisc de primera qualitat a  preus molt raonables.

 

Veure tots
Llocs d’Interès

Aquest hospital, emplaçat al carrer de sant Antoni Maria Claret 167, té tant atractiu que es perd la noció del temps admirant la seva arquitectura, mosaics i escultures. Si us interessa, podeu concertar visites guiades en el 933 177 652 o 932 682 444. En l’entrada del recinte, s’ha disposat un punt d’informació d’aquesta i la resta d’edificacions modernistes de la ciutat.
Aquest Recinte Modernista ha obert les seves portes a finals de febrer de 2014, després de quatre anys d’obres. La rehabilitació ha volgut recuperar els espais originals projectats per Domènech i Montaner i transformar-los en espais funcionals de treball amb criteris de sostenibilitat i estalvi energètic. Avui dia, aquests pavellons acullen organismes internacionals capdavanters, que treballen en el àmbits de la salut, la sostenibilitat i l’educació, com la Casa Àsia, la Universitat de les Nacions Unides i un llarg etcètera.

           Hospital StPau


casa AsiaCASA ÀSIA
Pabellón de Sant Manuel, Recinte Modernista de Sant Pau. carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167
Tel. 933 680 836
www.casaasia.cat
Un centre molt particular que promou i realitza activitats per a conèixer millor la cultura d’Àsia i del pacífic. S’ofereixen xerrades, cinema, exposicions, contes, fires d’art… i tot emmarcat per el meravellós entorn del recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau.


SantPau fabricaDammFÀBRICA DAMM (LA BOHÈMIA)
carrer del Rosselló, 515
Tel. 932 909 200
El 1876 August K. Damm va fundar la fàbrica de cervesa Damm a Barcelona. Anys més tard, va encarregar construir la fàbrica «La Bohèmia», un edifici ara centenari que forma part del patrimoni arquitectònic de la Sagrada Família. Actualment funciona com a museu, amb una exposició que abasta els més de 130 anys d’història de l’empresa: carruatges, fotografies, cartells, calderes… Està obert al públic els dimecres a la tarda, prèvia reserva en el: 902 300 125.

Veure tots
Serveis

centre civic sagradafamilia

CENTRE CÍVIC SAGRADA FAMÍLIA
Carrer de Provença, 480
Tel. 934 508 917
www.ccsagradafamilia.net
Aquest centre cívic té una biblioteca molt completa i està orientat a un públic de totes les edats.
Consultar la seva web.

Veure tots 

{phocamaps view=map|id=114}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *