Llucmajor casaCastro

Llucmajor

La batalla de Mallorca

Llucmajor és un municipi de l’illa de Mallorca. Va ser en aquesta població, en l’indret conegut des de llavors com es Camp de sa Batalla, on l’any 1349 Jaume III de Mallorca va ser vençut per Pere III el Cerimoniós, amb la qual cosa el regne de Mallorca es va reincorporar a la corona catalanoaragonesa. Sobre la procedència etimològica del nom hi ha diverses teories.
Major és una paraula llatina que significa més gran, el que no està tan clar és el que es refereix a la paraula Lluch. Uns diuen que podria venir de la terminologia شاطئ «shaati», que en àrab vol dir ribera, uns altres diuen que prové del llatí lucus major, és a dir, bosc major, pensant que la zona estaria poblada d’un gran bosc i d’altres encara diuen que podria provenir de la paraula llatina lumen, és a dir, llum, aquesta però, molt poc probable.

{besps}l4llucmajor{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

Llucmajor casaCastroRestaurant CASA CASTRO
carrer de l’Isard, 5
Tel. 933 542 050
Més de 30 anys cuinant especialitats gallegues. També porten marisc a domicili.

 


Llucmajor casaJulioRestaurant CASA JULIO
carrer dels Garrofers, 65
Tel. 933 543 368
Cuina de Cantàbria amb saboroses receptes pròpies.

 

Veure tots
Llocs d’Interès

Llucmajor ParcCentralNouBarris

PARC CENTRAL DE NOU BARRIS
plaça Major de Nou Barris, 1
Gran zona verda inaugurada en 1999 que, amb les seves 17 hectàrees, és avui el segon parc més gran de la ciutat. Dins d’aquest parc es trobi la biblioteca pública de Nou Barris i la masia de Ca n’Ensenya, que actualment és la seu de diverses entitats del barri de la Guineueta.


Canyelles ParcTecnologic

PARC TECNOLÒGIC BARCELONA NORD
carrer de Marie Curie, 8-14
Tel. 932 917 777
Situat entre aquesta estació i la de Llucmajor (L4), aquest parc tecnològic dóna servei de suport a la innovació, consolidació i creixement d’empreses. Si voleu més informació del lloc i el que ofereixen podeu informar-vos a Barcelona Activa. Sigui com sigui, és tot un gust passejar per l’entorn d’aquest parc. 


escultura Republica

ESCULTURA LA REPÚBLICA
Una escultura amb història: Actualment a la mateixa plaça de Llucmajor hi ha una escultura de Josep Viladomat, dedicada al president de la Primera República Espanyola: Francesc Pi i Margall. En 1936, durant la segona república, es va instal·lar aquesta estàtua en l’encreuament del Passeig de Gràcia amb Diagonal, però en temps del franquisme van retirar-la i va quedar amagada durant molts anys. Finalment, el 1990, tornar a veure la llum i va ser finalment col·locada en aquesta plaça.

 


Can Verdaguer

CAN VERDAGUER
carrer de Piferrer / carrer de Casas i Amigó
Antiga masia del segle XVI que ha estat recentment remodelada i oberta com a centre cívic per a ús comú. Molt aconsellable el seu acollidor jardí on podreu gaudir de concerts en directe. Fixar-vos també en l’antic i original rellotge de sol de la façana principal, un dels pocs que ja queden a Barcelona!

Veure tots
Serveis

mercat GuineuetaMERCAT DE LA GUINEUETA
passeig de Valldaura, 186-190
Tel. 933 504 734
www.mercatguineueta.com
Els mercats de barri són ideals per fer la compra setmanal de productes frescos, est és un bon exemple, i podeu també consultar les parades en el seu web.

Veure tots

{phocamaps view=map|id=79}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *