Mundet CanCortada

Mundet

La llar d’ancians i orfes

El nom d’aquesta estació es deu al complex arquitectònic conegut popularment com Llars Mundet, una construcció situada en el vessant sud-est de la serra de Collserola que va néixer per oferir serveis socials i assistencials. El seu fundador va ser Artur Mundet i Carbó, un empresari català establert a Mèxic, qui en 1954 va fer una donació a la Diputació amb la condició que es construís un complex residencial per a nens, orfes i ancians. Actualment el recinte de les Llars Mundet acull un campus de la Universitat de Barcelona, diversos equipaments de la Diputació i un complex esportiu.

{besps}l3mundet{/besps}

Un apunt: Els ex alumnes de l’antic col·legi han creat una pàgina web on es poden veure imatges de la qual va anar la seva escola: www.hogaresmundet.com

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

Mundet CanCortadaRestaurant CAN CORTADA
avinguda de l’Estatut de Catalunya, s/nº
Tel. 934 272 315
http://gruptravi.com/can-cortada
Aquest restaurant està instal·lat en una antiga torre de defensa del S.XI, que més tard es va convertir en una masia amb un ampli jardí. Aquí podreu assaborir especialitats de la cuina catalana en diferents espais, com el saló, el celler o les golfes.

Veure tots
Llocs d’Interès

Laberint Horta

LABERINT D’HORTA
passeig dels Castanyers, 1
(situat al Parc del Laberint, més amunt dels Jardies de Marià Cañardo i Lacasta)
En aquest jardí neoclàssic del S.XVIII està el laberint que dóna nom al parc. A més de ser el jardí més antic que es conserva a la ciutat, segurament sigui un dels més curiosos. Per entrar cal pagar una mòdica entrada de menys de tres euros, però la bellesa i tranquil·litat que emana bé ho val. Dimecres i diumenges, entrada gratuïta.


Museu Carruatges Foment

MUSEU DELS CARRUATGES DEL FOMENT
plaça de Josep Pallach, 8
Tel. 934 275 813
Si teniu curiositat per saber que mitjans de transport es movia abans la gent de Barcelona, no us perdeu l’oportunitat de veure la col·lecció d’aquest museu: carros de cavall i carruatges de treball, de passeig o de transport dels segles XIX i XX, en molt bon estat de conservació. Obert de dilluns a divendres de 10 a 13h. mitjançant cita prèvia. Entrada gratuïta.


Mundet PalauHeures

PALAUET DE LES HEURES
passeig de la Vall d’Hebrón, 171
Tel. 935 677 400
Aquest edifici d’inspiració noucentista va ser a l’origen la residència d’un indià, durant la guerra civil va servir d’allotjament al president Companys i actualment entre les seves parets es duen a terme estudis de formació continuada i de postgrau de la Universitat de Barcelona. No us podeu perdre els seus fabulosos jardins de composició geomètrica, on trobareu diverses escultures de Josep Campeny.


velodrom Horta

VELÒDROM D’HORTA
passeig de la Vall d’Hebrón, 185-201
Tel. 934 279 142
Aquest velòdrom es va inaugurar per al Campionat Mundial de Ciclisme de Pista en 1984 i va ser la seu de les proves de ciclisme en pista en els Jocs Olímpics de 1992. L’equipament, premi FAD en 1984, és obra d’Esteve Bonell i Francesc Rius i té un aforament de 4000 espectadors. Actualment acull diverses instal·lacions esportives.

Veure tots
Serveis

casal barri vallhebronCASAL DE BARRI VALL D’HEBRÓN
Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 45
Tel. 934 289 848
www.centreshg.net/cantravi_valldhebron
Un lloc on les iniciatives, tant particulars com a associatives, expliquen. Tallers, espectacles infantils i molt més…

Veure tots 

{phocamaps view=map|id=72}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *