tandoor rocafort

Tarragona

La pròspera Tarraco

Tarragona és una ciutat amb més de dos mil anys d’història. Els seus orígens es remunten a l’any 218 a. C., quan els exèrcits romans van arribar a la península Ibèrica per combatre els cartaginesos en la Segona Guerra Púnica. Els vestigis que encara es conserven de l’època, com ara el circ, el teatre i l’amfiteatre, fan palesa la importància d’aquesta ciutat en l’imperi Romà. Després de diverses incursions per part de francs, germànics i visigots, l’any 713 d. C. els musulmans van conquerir la ciutat i la van incorporar a Al Andalus. A partir d’aquell moment, Tarragona va patir uns segles de despoblament i decadència fins el s. xii, que va ser ocupada per Ramon Berenguer III.
Amb la Guerra del Francès, el 1811, la ciutat va tornar a patir una davallada, però des d’aleshores la seva recuperació ha estat imparable. Tarragona és avui una ciutat pròspera amb un gran llegat romà, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2000;els aconsellem visitar-la!

{besps}l3tarragona{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

tandoor rocafortRestaurant TANDOOR
carrer de Calàbria, 144
Tel. 934 253 206
www.restaurantetandoor.com
Restaurant hindú amb molts plats per a vegetarians. De dimarts a diumenge de 12:30 a 16:00h i de 08:30 a 24:00h. Dilluns tancat.


Tarragona EdentapasEDEN DE TAPAS
carrer de Mallorca, 6-8
Tel. 934 263 684
Bon assortiment de tapes i menús per a qualsevol moment del dia. També tenen un menú anti-crisi i menús de finalització de setmana.

 

 


Tarragona MarrakechRestaurant MARRAKECH
carrer de Mallorca, 10
Tel. 934 240 741
Restaurant típicament marroquí: cous-cous, tahin, pastela… i un deliciós te amb menta tot en un ambient tranquil i relaxat.

 


Tarragona restaurantJJRestaurant J & J
carrer de Mallorca, 18-20
Tel. 934 261 684
www.restaurantejj.es
Cuina de mercat amb productes de primera qualitat. El compte potser pugui «picar» una mica, però el seu arròs caldós, bé l’hi mereix!


Tarragona H10 ItacaRestaurant BAMBOO
avinguda de Roma, 22
Tel. 932 265 594
Restaurant de cuina mediterrània situat a la primera planta d’un hotel (H10 Itaca). Obert només per a sopars, i en temporada estiva poder pendre una copa en la seva esplèndida terrassa.

Veure tots
Llocs d’Interès

Als terrenys del parc de Joan Miró, antigament hi havia l’escorxador de Barcelona, que ocupava una superfície equivalent a quatre illes de l’Eixample. El parc es va inaugurar el 1983, i en destaca especialment l’escultura Dona i ocell, de 22 metres d’alçària, realitzada en formigó i ceràmica pel famós escultor i pintor a qui s’ha dedicat el parc. En aquest parc hi ha un dels dipòsits d’aigües pluvials de la ciutat, que podeu visitar trucant al 932 914 122. Tocant a la plaça d’Espanya, trobem l’antiga plaça de toros de Les Arenes, construïda en estil neomudèjar i inaugurada l’any 1900. El 1977 s’hi va celebrar l’última corrida de toros. L’edifici ha estat remodelat, se n’ha conservat la façana històrica, i s’ha convertit en un gran centre comercial i d’oci.


Tarragona joanmirparc

PARC DE JOAN MIRÓ
( Parc de l’Escorxador )
carrer de Tarragona, 74
Aquest parc es troba situat en el mateix espai on antigament es trobava l’escorxador de Barcelona, amb una superfície igual a quatre pomes de l’Eixample. Es *imauguró en 1983 i en ell destaca l’escultura Dona i Ocell, de 22 metres d’altura, realitzada en formigó i ceràmica pel famós escultor i pintor Joan Miró. En aquest parc hi ha un dels dipòsits d’aigües pluvials de la ciutat, que podeu visitar trucant al 932 914 122.

Veure tots
Serveis

Tarragona casinethostafrancsCENTRE CÍVIC CASINET D’HOSTAFRANCS
carrer del Doctor Triadó, 53
Tel. 934 230 440
www.cotxeres.org
En aquest centre es realitzen gran varietat d’activitats dirigides a tots els públics com: cinema a l’aire lliure, concerts, cursos de dansa, exposicions, teatre o ball per a la gent gran, en una sala amb capacitat per més de 450 persones.

Veure tots

{phocamaps view=map|id=57}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *