Valldaura BarLoli

Valldaura

De Valldaura a Santes Creus

Les primeres dades documentades que existeixen d’aquesta zona daten de 1150, any en què Guillem Ramon II de Montcada va regalar aquestes terres a la comunitat cistercenca de la Grand Selva perquè fundés el monestir de Santa Maria de Valldaura, en honor a la Mare de Déu. Aquest monestir va acollir a la primera comunitat cistercenca de Catalunya, però al cap de pocs anys aquests religiosos van fundar i van començar a traslladar-se al monestir de Santes Creus, i quan va quedar buit el de Valldaura va passar a les mans de la casa de Barcelona.

{besps}l3valldaura{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

Valldaura BarLoliBar LOLI
carrer del Canigó, 121
Tel. 934 274 827
Establiment modest però molt recomanat per la gent del barri, tant pels seus plats casolans com per la gràcia de la seva propietària en cuinar-los.

 

Veure tots
Llocs d’Interès

Valldaura ParcCollserola

PARC DE COLLSEROLA
Tel. 932 803 552
www.parcnaturalcollserola.cat
Valldaura és una de les parades des de la qual es pot accedir a aquest pulmó verd de l’àrea metropolitana, amb més de 8.000 hectàrees obertes a tothom. Sortint de la parada, agafeu el carrer del cementiri Collserola i aneu pujant fins que us canseu… Si agafeu la carretera d’Horta a Cerdanyola, arribareu a Can Valldaura i si seguiu, arribareu al terme municipal de Cerdanyola. S’hi poden fer rutes a peu, amb bicicleta o, fins i tot, a cavall. Constitueix un magnífic massís que esdevé un privilegi per a la gran població que viu al seu voltant. La gran varietat de formacions vegetals i forestals li confereixen una valuosa diversitat biològica.


Museu Africa

MUSEU AFRICÀ DANIEL COMBONI
carrer de Feliu i Codina, 59
Tel. 934 278 577

www.museoafricano.es/enlaces.html
Aquest museu ho van fundar missioners combonians i pretén donar a conèixer la cultura, pobles i història d’Àfrica. En principi les visites són concertades, però ens han dit que els dijous laborables de 16 a 20h. es pot visitar sense cita prèvia i és d’ entrada gratuita.


Valldaura PavelloRepublica

PAVELLÓ DE LA REPÚBLICA
avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer, 34-36
Tel. 934 283 796
www.ub.edu/cehi/elpavel.php
Aquest edifici es va fer amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992, i és una replica del pavelló que la República Espanyola va encarregar als arquitectes Josep Lluís Sert i Luis Lacasa per representar al país en l’Exposició de París de 1937, en plena guerra civil espanyola. Actualment és la seu del Centri d’Estudis Internacionals, des d’on s’organitzen exposicions, cursos i seminaris. les visites són als matins de dilluns a divendres, segons cita prèvia. Molt recomanable una passada per la seva biblioteca, amb un gran arxiu relacionat amb la guerra civil, el franquisme i la transició.


Valldaura ParcUnitat

PARC DE LA UNITAT
carrer de Lloret de Mar, 91
Aquest parc, des de fa poc reurbanitzat, és el pulmó verd d’un barri on conviuen blocs de pisos amb cases de planta baixa i torres residencials. Aquí se celebren alguns dels actes de la festa Major de Horta, a mitjan setembre.

Veure tots
Serveis

centrecivic Matas i Ramis

CENTRE CÍVIC MATAS I RAMIS
carrer de Feliu i Codina, 20
Tel. 934 072 356
https://matasiramis.wordpress.com
Ubicat en un edifici modernista del 1912, aquest és un centre cívic especialitzat en temes musicals… i molt interessant!

 


llusos Horta

LLUÏSOS D’HORTA
carrer de Feliu i Codina, 7
Tel. 934 277 327
www.lluisoshorta.cat
Un centre molt popular al barri d’Horta des d’on ofereixen diverses activitats com: tallers, excursions, cinema familiar, teatre, tennis de taula i un munt d’activitats que podreu descobrir des del seu web.

Veure tots 

{phocamaps view=map|id=73}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *