ViaJulia LHostalet

Via Júlia

Aquella colònia romana

Aquesta parada, anomenada fins el 1999 Roquetes, rep el seu actual nom de l’avinguda on desemboca: la via Júlia. El nom d’aquest carrer ens transporta als orígens de Barcelona, quan l’actual ciutat només era una colònia romana, la Colònia Iulia Augusta Paterna Faventia Barcino, fundada per l’emperador August entre el 15 i el 13 a. C.
Aquesta primera colònia es va establir al mont Tàber, al cor de l’actual barri gòtic. La ciutat es va construir seguint el model de les colònies militars, amb dues vies principals, el cardos maximus i el decumanus maximus, que s’encreuaven al forum, el centre de la ciutat, molt a prop del que avui es coneix com a plaça de Sant Jaume.

{besps}l4viajulia{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

ViaJulia LHostaletRestaurant L’HOSTALET
carrer de les Borges Blanques, 20
Tel. 932 762 164
Petit restaurant de cuina catalana molt conegut entre la gent del barri, sobretot, pel bon tracte dels seus propietaris. Tanca els dilluns.


ViaJulia BodegaEduardoBODEGA EDUARDO
carrer de Joaquim Valls, 66
Tel. 933 548 428
Un celler de les de sempre i que sempre està repleta de clientela, amb un pati interior ideal per prendre unes canyes o unes tapes.

Veure tots
Llocs d’Interès

ViaJulia ParcGuineueta

PARC DE LA GUINEUETA
plaça Llucmajor
Des d’aquesta estació s’arriba a l’entrada sud del parc de la Guineueta. A més de tenir un enorme complex esportiu, aquí se celebra el primer cap de setmana de març el Dia d’Andalusia, organitzat per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses, una festa molt folklòrica en la qual es fa una ofrena floral al monument de Blas Infant, considerat el «pare de la pàtria andalusa».


ViaJulia CentreculturalAndalus

CENTRE CULTURAL ANDALÚS MANUEL DE FALLA
carrer del Mas Duran, 26
Tel. 933 531 179
www.ccaamanueldefalla.com
L’objectiu d’aquest centre és mantenir vius els vincles culturals i socials amb el poble andalús, i divulgar les expressions culturals andaluses a Catalunya.


ViaJulia EspaiViaFavencia

ESPAI VIA FAVÈNCIA
via Favència, 217
Tel. 933 541 086
Aquest antic centre cívic, ha reobert les seves portes reconvertit en un espai associatiu que inclou les tres entitats més actives de*Nou Barris: l’Associació Projectart (BTV Nou Barris), la xarxa Nou Barris Acull i l’arxiu històric de Roquetes-Nou Barris.

 

Veure tots
Serveis

ViaJulia CasalbarriProsperitat

CASAL DE BARRI DE PROSPERITAT
plaça d’Àngel Pestanya, s/nº
Tel. 933 538 644
www.casalprospe.org
Punt de trobada del veïnatge, on a més d’oferir diverses activitats, es pot menjar a preus econòmics. Actuacions musicals en directe gairebé cada cap de setmana.


ViajUlia CasalJoves prosperitat

CASAL DE JOVES DE PROSPERITAT
carrer Rio de Janeiro, 100
http://cjprospe.net
www.ctv.es/USERS/cjprospe
En aquest casal de barri es realitzen cursos, tallers i concerts de grups locals.

Veure tots   

{phocamaps view=map|id=78}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *