canpineda bacderoda

Bac de Roda

Cap de la resistència catalana

Francesc Macià i Ambert, més conegut com a Bac de Roda, va ser polític i guerriller i, com a partidari de l’arxiduc Carles, va lluitar amb la Companyia d’Osona, una unitat paramilitar, a la Guerra de Successió, primer contra les tropes franceses i més tard contra les espanyoles que penetraven a Catalunya.
Durant la guerra, va derrotar l’exèrcit borbònic a Osona i anys més tard va participar en la defensa de Montjuïc i també de Barcelona. Bac de Roda, entre d’altres caps dels vigatans, va ser nomenat capità del Regiment núm. 3 de la Reial Guàrdia Catalana.

{besps}l2bacderoda{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

canpineda bacderodaRestaurant CAN PINEDA
Carrer de Sant Joan de Malta, 55
Tel. 933 083 081
www.restaurantcanpineda.com
Un clàssic del barri per a menjar bé, preparant la cartera.


cerveceria elpaso bacderodaCerveseria EL PASO
Gran Via de les Corts, 923-929
Tel. 933 070 569
Tapes variades per a tots els gustos. Si voleu assegurar el tir, us recomano les mandonguilles «de la Lola».

 

Veure tots
Llocs d’Interès

Sortint d’aquesta parada, entre la rambla de Guipúscoa i el carrer de València hi ha una illa dedicada a l’esport, ja que s’hi emplacen un poliesportiu amb piscina i frontó municipal. A més també hi ha la seu de nombroses entitats i federacions esportives, com la Federació Catalana de Basquetbol, de Pilota, i d’altres. Més avall hi ha diverses places, totes dedicades a personatges femenins: la de Victòria Kent, la de Montserrat Garriga, la de Mercè Caspir, la de Maria Antònia Salvà o la de Soledad Gustavo, on hi ha el Centre Cívic i la biblioteca pública.


torre del fang bacderoda

TORRE DEL FANG
Carrer del Clot, 228
És una de les construccions més antigues del barri, de finals del S.XIII-principis del XIV. Rep el nom de Torre del Fang pel material amb el qual es van recobrir els seus murs.


jardins clodelamelJARDINS DEL CLOT DE LA MEL
carrer de Lope de Vega, 280
Al segle XIX els Jardins del Clot de la Mel eren una zona molt rica en ruscos d’abelles i terres de cultiu. Però amb l’arribada de la revolució industrial, es van començar a construir fàbriques i la natura va anar perdent terreny. L’any 1998 aquesta part del barri del Clot es va tornar a transformar i es va convertir en els jardins que trobem avui dia.

Veure tots
Serveis

CCSantMartiProvencalsCENTRE CÍVIC SANT MARTÍ DE PROVENÇALS
carrer de Selva de Mar, 215
Tel. 932 565 760
El Centre Cívic Sant Martí és un equipament municipal de difusió i de promoció cultural dedicat principalment als veïns i veïnes del barri i del Districte de Sant Martí de Provençals.

Veure tots 

 {phocamaps view=map|id=42}

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *