Besos CanBernad

Besòs

La llera d’un riu malalt

Ja des del s. X trobem referències del nom Bissaucio per denominar aquest riu, però encara avui l’etimologia és incerta. El Besòs neix a Montmeló i recull les aigües de diversos afluents, com el Congost o el Mogent. Antigament les seves aigües servien per regar els conreus de Barcelona, d’aquí que el s. X es construís el rec Comtal per conduir l’aigua d’aquest riu a les hortes que envoltaven la ciutat de Barcelona.

{besps}l4besos{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

Besos CanBernadRestaurant CAN BERNAD
carretera de Mataró, 22
(Sant Adrià de Besòs)
Tel. 933 811 047
Restaurant braseria en funcionament des de 1973, amb una bona carta de menjar casolà i un pernil deliciós. Tenen sala per a grups grans.

Veure tots
Llocs d’Interès

CreuTerme BesosEn l’encreuament del carrer d’Extremadura amb Concili de Trento, es conserva una antiga creu de terme, que eren unes creus que delimitaven el territori dels pobles i que solien col·locar-se prop dels camins per protegir-los espiritualment. Aquest creuer en concret és obra de Josep Maria Pericas i Morros i va ser construït en 1944.

D’aquest barri m’atreu la gran diversitat i mescla cultural, i a les seves places m’agrada veure com s’ajunten nens de diferents cultures, molts d’ells nascuts a Catalunya. L’associació de veïns ha creat una pàgina web del sud-oest del Besòs: www.avvsobesos.com

Si entreu a Barcelona en cotxe per la Gran Via, en aquest punt entre els municipis de Sant Adrià i fins gairebé les Glòries veureu unes llumetes de colors a la carretera: no us espanteu! És el reflex dels vidres de colors de les pantalles acústiques que s’han instal·lat per reduir el soroll del trànsit. Un joc lumínic per donar-vos la benvinguda a la ciutat.


Besos PlazaPalmera

PLAÇA DE LA PALMERA
(entre els carrers Maresme, del Concili de Trento, de Puigcerdà i de Andrade)
www.youtube.com/watch?v=BPv0Td3F5Uw
Situada sobre els terrenys d’una antiga fàbrica, alberga una escultura de Richard Serra, formada per donis làmines concèntriques i llises de formigó armat de 52 metres de llarg per 3 d’alt. Va coincidir amb el disseny de la plaça que va quedar dividida en dos espais diferents i independents.

Veure tots
Serveis

Mercat StMarti

MERCAT DE SANT MARTÍ
carrer Puigcerdà, 206-212
Tel. 933 133 449
www.mercatsantmarti.com
Un mercat més on es respira la vida de barri. Gran varietat de productes i un ambient molt distès.

 

Veure tots

{phocamaps view=map|id=97}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *