vermutdesants SantsEstacio

Sants Estació

L’estació central de Barcelona

l nom d’aquest barri ve donat per l’antiga església que aquí es trobava, la de Santa Maria de Sants, dedicada a Sant Bartomeu, datada l’any 780. Abans del s. XVIII era un camí rural al llarg del camí ral i una zona bàsicament agrícola que abastia el mercat barceloní d’hortalisses, blat, vinya i també de carn. La construcció d’una carretera nova avivà el ritme econòmic de la zona i ja al s.XIX s’hi van construir tres obres importants: els vapors tèxtils, la carretera de Sants i la línia ferroviària. Sants va ser annexat a Barcelona l’any 1897 i és el barri més antic i més extens del districte.
L’estació de Sants és una de les estacions de més trànsit de passatgers de tot l’Estat espanyol, ja que hi conflueixen la majoria de trens que fan entrada i sortida a Barcelona. Actualment és punt de parada de la línia ferroviària d’alta velocitat (AVE) a la capital. El nom d’aquest barri ve donat per l’antiga església que aquí es trobava, la de Santa Maria de Sants, dedicada a Sant Bartomeu, datada l’any 780.

{besps}l3santsestacio{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

vermutdesants SantsEstacioEL VERMUT DE SANTS
carrer de Valladolid, 42
Tel. 676 394 292
Aquí trobareu el típic vermut casolà d’aixeta per acompanyar-ho d’unes tapes, molt recomanables, les seves croquetes i tot a bon preu.


BodegaBartoli SantsEstacioBodega BARTOLI
carrer del Vallespir, 41
Tel. 933 391 021
Tapes casolanes, embotits ibèrics, conserves de qualitat i una atenció excel·lent a les mans dels dos germans que porten el local.


la taverna de sants SantsEstacioLA TAVERNA DE SANTS
carrer dels Comtes de Bell-Lloc, 97
Tel. 934 906 323
Moltes varietats en tonyina i tapes d’especialitats andaluses.

 

 

 


VISUAL SantsEstacioRestaurant VISUAL
Hotel Torre Catalunya

avinguda de Roma, 2-4, planta 23
Tel. 936 006 996
www.restaurantevisual.com
Restaurant per menjar gaudint d’unes fantàstiques vistes de la ciutat de Barcelona. Si no us podeu permetre el menú degustació (45 euros), teniu l’alternativa de desdejunar en la seva *buffet de matins, obert de 7 a 10:30h.


RestauranteCarmen SantsEstacioRestaurant CARMEN
carrer de Valladolid, 44
Tel. 933 303 688
http://restaurantcarmen.com
Cuina casolana, calçots quan és temporada, carns a la brasa, olles, i els divendres… escudella i carn d’olla!, que és un brou tradicional que sol servir-se amb galets (pasta tauró), acompanyat del bullit (cansalada, vedella, gallina…) i les verdures que s’han cuinat per preparar el brou.


Sants Estacio AddisAbebaRestaurant Etíop ADDIS ABEBA
carrer de Vallespir, 44
Tel. 934 094 037
www.addis-abeba.es
Una nova manera de degustar els sabors exòtics de la cuina etíop. Per tradició, els menjars se serveixen per compartir, així que millor anar en grup o en familia i ja sabeu… amb les mans!

Veure tots
Llocs d’Interès

parc de lespanya industrial SantsEstacio

PARC DE L’ESPANYA INDUSTRIAL
carrer de Muntadas, 37
Parc amb un llac situat en les dependències d’una antiga fàbrica tèxtil propietat de la familia Muntadas. Aquest parc és el que més escultures per metre quadrat té, com l’emblemàtic Drac d’Andrés Nagel, el Neptú de Manuel Fluxà, la Venus Moderna de José Pérez Pérez o els Bous de l’abundància de Antoni Alsina.

Veure tots
Serveis

MERCAT D’HOSTAFRANCSMercat Hostafrancs
carrer de Creu Coberta, 93
Tel. 934 318 606
www.mercathostafrancs.com
Obra de l’arquitecte Antoni Rovira i Trias, va ser inaugurat l’any 1888, per abastir principalment els treballadors de les antigues fàbriques que tenia als voltants.

Veure tots 

{phocamaps view=map|id=56}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *