vallcarca elrincon

Vallcarca

La vall encarcarada

Vallcarca és la contracció del topònim Vall Càrcara, que significa «vall encaixonada» (encarcarada), i per aquí s’escorrien les aigües del Torrent Merdançà. El barri de Vallcarca queda amagat entre dos pujols: El Turó del Putget i el Turó del Coll, i s’estén seguint el curs de la rambla que li dóna el nom.
En els seus inicis Vallcarca era un dels barris d’estiueig de la menestralia barcelonina amb nombroses casetes i torres disperses formant un veritable paradís franquejat pels dos turons i allunyat del bullici del centre de la ciutat. Els interessos de la gent de la vall però, eren molt diferents d’aquesta nova classe benestant. Els estiuejants volien tranquil·litat i els veïns volien millors infraestructures i comunicacions. Finalment es va construir un viaducte que salvava la vall (el pont de Vallcarca) i es va urbanitzar la riera.

{besps}l3vallcarca{/besps}

Vols saber més? … Barcelona metro a metro!
Tens una foto del barri o recomanació? envia-la 

Els veïns recomanen

vallcarca elrinconBar EL RINCÓN
avinguda de la República Argentina, 162
Tel. 934 171 150
Bar petitonet situat en una cantonada ideal amb excel·lents vistes al pont de Vallcarca.

Veure tots
Llocs d’Interès

Parc Guell

PARC GÜELL
carrer d’Olot, s/nº.
Tel. 932 130 488
www.parkguell.es
Aquest parc, dissenyat per Antoni Gaudí, va ser declarat patrimoni de la Humanitat per la Unesco en 1984. En realitat, va anar un encàrrec de l’industrial i mecenes Eusebi Güell i la idea inicial era construïr una ciutat-jardí de 15 hectàrees, però el projecte va fracassar, i ara només es poden contemplar dues edificacions: l’actual Museu Gaudí i la casa Martí Trias. En l’entrada principal hi ha també dos pavellons, que havien de servir de porteria i serveis, que avui funcionen com a centre d’interpretació del parc i tenda.


Parc Turo Putget

PARC DEL TURÓ DEL PUTGET
carrer Manacor, 9
Aquest parc es troba en la part més alta del pujol i és per això que des d’aquí es pot observar amb gran amplitud la serra de Collserola o la pròpia ciutat que s’estén cap al mar. Es pot accedir al parc per una de les escales mecàniques que s’han instal·lat al barri.


Comas Argemir

CASA COMAS D’ARGEMIR
avinguda de la República Argentina, 92
Casa modernista de 1904 amb aspecte de fortificació medieval, obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas, el mateix que va crear l’ Arc del Triomf.

 


Vallcarca Viaducte

VIADUCTE DE VALLCARCA
carrer del Viaducte / plaça de Mons
Aquest pont es va acabar de construir en 1923 per comunicar els dos pujols del barri: el turó del*Putget i el de la Creueta del Coll. Va ser una de les primeres estructures de formigó armat de Catalunya i la van crear els arquitectes: Lluis Homs i Eduard Ferrés.

Veure tots
Serveis

la miranda

ASSOCIACIÓ LA MIRANDA
av. Coll del Portell, 74
Tel. 932 840 126
http://lamiranda.org
Situada en una antiga torre senyorial, ben a prop del Parc Güell, des d’aquí trobaréu oferta en cursos i tallers, com ara: ioga, teatre, trencadís… combinat amb esdeveniments com festivals de poesía i música.

Veure tots

{phocamaps view=map|id=68}

 

{fcomment lang=es_ES}

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *